Επί ποδός και οι κυπριακές αρχές με αφορμή την επίθεση στο Παρίσι

{loadposition ba_textlink}

Λόγω των χθεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, διευρυμένη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό την προεδρία του Αρχηγού του Σώματος, κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή του Βοηθού Αρχηγού και των επικεφαλής των αρμοδίων Υπηρεσιών της Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων, κατά τη σύσκεψη έγινε παρουσίαση και σκιαγράφηση των εν λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων. Αξιολογήθηκε επίσης εκ νέου, ο τρόπος εφαρμογής των αυξημένων μέτρων που ήδη λαμβάνονται από την Αστυνομία Κύπρου, από τον Ιανουάριο του 2015, όταν είχε συμβεί το προηγούμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Επί τούτου, λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Η Αστυνομία, έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Ευρώπη και παγκοσμίως αναφορικά με την απειλή της τρομοκρατίας, βρίσκεται σε εγρήγορση και παρακολουθεί το όλο ζήτημα στενά και σε όλα τα επίπεδα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, με στόχο τη διατήρηση συνθηκών ασφάλειας στο νησί μας. Υπάρχει συνεχής συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών του Σώματος, ως επίσης με τα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες του κράτους. Παράλληλα, η επικοινωνία με ξένες συνεργαζόμενες υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς είναι συνεχής.