Επιτυχής Συμμετοχή ΚΟΤ σε Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Γκολφ

Στην έκθεση IGTM συμμετείχαν μαζί με τον ΚΟΤ τα γήπεδα γκολφ Aphrodite Hills, Eléa, Minthis Hills και Secret Valley και τα ξενοδοχεία Aphrodite Hills Resort, Kanika Hotels & Resorts, Thanos Hotels & Resorts, Columbia Hotel & Resort, Anemi, και Capital Coast Resort & Spa. Τα περίπτερα ήταν σχεδιασμένα με το brand της τουριστικής Κύπρου, “Cyprus in your Heart” δίνοντας ταυτότητα της Κύπρου ως Τουριστικού Προορισμού Γκολφ. 

Τον ΚΟΤ εκπροσώπησε η κα Μάρω Καζέπη, Τουριστικός Λειτουργός Α’, η οποία είχε επαγγελματικές συναντήσεις με πέραν των 40 Οργανωτών Ταξιδίων Γκολφ και δημοσιογράφων Γκολφ από 21 χώρες, κατά τις οποίες είχε την ευκαιρία να τονίσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου για την προσέλκυση τουριστικής πελατείας γκολφ. Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον εκ μέρους υφιστάμενων αλλά και νέων Οργανωτών Ταξιδίων Γκολφ να προβάλουν το νησί μας και να το περιλάβουν σε πακέτα διακοπών γκολφ. Οι κύριες αγορές, πηγές τουρισμού γκολφ για την Κύπρο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρειες Χώρες, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία και Ολλανδία.

Η Κύπρος έχει τα εχέγγυα να καταστεί ένας “Παράδεισος Γκολφ”, αφού διαθέτει γήπεδα γκολφ με διεθνή και ευρωπαϊκές διακρίσεις που προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες γκολφ, ξενοδοχειακή υποδομή, υπηρεσίες, και ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο, όταν τα πλείστα γήπεδα γκολφ σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης είναι κλειστά. Σημειώνεται ότι πέραν των 70% των γκολφερ από αυτές τις χώρες ταξιδεύουν για διακοπές γκολφ, ενώ 75% των γκολφερ αναζητούν νέους προορισμούς γκολφ, αποτελώντας δυνητική πελατεία για την Κύπρο. Αναμφισβήτητα, ο Τουρισμός Γκολφ συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση χειμερινού Τουρισμού, εφόσον από το σύνολο των πέραν των 100,000 ετήσιων παιγνιδιών γκολφ στην Κύπρο, ποσοστό 80% καταγράφεται την περίοδο Σεπτεμβρίου-Μάιου.

Για την προσέλκυση Τουρισμού Γκολφ, ο ΚΟΤ προβαίνει σε ενέργειες προώθησης και προβολής σε κύριες αγορές, συνεργασία με εξειδικευμένους οργανωτές ταξιδίων γκολφ, φιλοξενία δημοσιογράφων και οργανωτών ταξιδίων γκολφ, συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις και σημαντικά ευρωπαϊκά τουρνουά γκολφ ως επίσης και στήριξη διεθνών τουρνουά γκολφ που διοργανώνονται στην Κύπρο. Απώτερος στόχος του ΚΟΤ είναι η καθιέρωση της Κύπρου ως ενός ελκυστικού τουριστικού προορισμού γκολφ.
Δεν είναι τυχαίο το slogan του εντύπου του ΚΟΤ, “Golf Cyprus–Fairway to Heaven”.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Τουρισμό Γκολφ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν την κα Μάρω Καζέπη, Τουριστικό Λειτουργό Α’, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού στο τηλ. 22 691216 και email: [email protected]