Ερντογάν για το προσφυγικό: “Απαραίτητη η ζώνη ασφαλείας”

Σήμερα όλοι λένε `όχι` για τη `ζώνη ασφαλείας` αλλά αύριο θα το αποδεχτούν όλοι επειδή τα χρήματα που ξοδεύουν πάνε χαμένα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: “Θα σας πω κάτι. Μέχρι σήμερα ό,τι είπαμε βγήκε σωστό. Τώρα κι εδώ λένε `όχι δεν γίνεται` αλλά αύριο όλοι θα τα δεχτούν αυτά. Επειδή όλα τα έξοδά τους πάνε χαμένα”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι όλα αυτά θα τα συζητήσουν τώρα στη σύνοδο των G20 στην Αττάλεια αλλά ταυτόχρονα η Τουρκία έχει και σχέδιο Β και σχέδιο Γ. “Αν χρειαστεί θα τα θέσουμε σε εφαρμογή. Ποιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι να σωθεί η Συρία από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει”, είπε ο κ. Ερντογάν.

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι από τη σύνοδο των G20 θα προκύψει ένας οδικός χάρτης για το μέλλον. “Πιστεύω ότι το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου θα είναι μια ανακοίνωση γεμάτη με αποτελέσματα και στις επόμενες συνόδους των G20 θα γίνεται μεγάλη αναφορά σε αυτή τη σύνοδο”.