Έτοιμη η μελέτη για την ανάγκη ακτινοθεραπευτικών μονάδων στην Κύπρο

 

{loadposition ba_textlink}

Ομάδα ειδικών από την Αυστραλία ολοκλήρωσε και παρέδωσε στο Υπουργείο Υγείας την μελέτη για την ανάγκη ακτινοθεραπευτικών μονάδων στην Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Europa Donna Κύπρου.

Όπως αναφέρεται η μελέτη αδιαμφισβήτητα υποδεικνύει ότι υπάρχει ανάγκη για δύο γραμμικούς επιταχυντές σαν προτεραιότητα στη Λεμεσό ενώ οι προδιαγραφές που επικαλείται η έκθεση είναι αυτές των διεθνών κατευθυντήριων γραμμών οι οποίες απαιτούν συντονισμό με την μονάδα του Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου (ΟΚΤΚ) όπου υπάρχει υφιστάμενη συσσωρευμένη πείρα και που είναι ήδη ένα Διαπιστευμένο Κέντρο.

Οι ασθενείς από Λεμεσό και Πάφο θα πρέπει να τυγχάνουν την ίδια αντιμετώπιση και επίπεδο περίθαλψη όπως οι υπόλοιποι ασθενείς στην Κύπρο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας η Europa Donna Κύπρου εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα η μεγάλη ταλαιπωρία μεταφοράς των ασθενών των επαρχιών και πόλεων Λεμεσού και Πάφου στη Λευκωσία, για τις καθημερινές ανάγκες ακτινοθεραπείας, θα τερματιστεί, “χωρίς να εννοούμε ότι τώρα δεν προσφέρεται η αναγκαία δωρεάν περίθαλψη για όλους στο ΟΚΤΚ στη Λευκωσία”.

Πηγή: KYΠΕ