Έχουμε τους πιο… ηλικιωμένους παίκτες – Σχεδόν… στην κορυφή ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

{loadposition ba_textlink}

Μία έρευνα του διάσημου και αξιόπιστου ινστιτούτου CIES επιβεβαιώνει για άλλη μία χρόνια ότι το κυπριακό πρωτάθλημα είναι από τα… γηραιότερα στην Ευρώπη, με τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ να μοιράζονται τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις ομάδες με τα πιο… γηρασμένα ρόστερ!

Κατ’ αρχάς τι είναι το CIES. Είναι ένα ινστιτούτο που δημιούργηθηκε πριν από 20 χρόνια μετά από συμφωνία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, με στόχο τη διενέργεια ερευνών χρήσιμων για τις ομάδες.

Η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport δημοσιεύει τα αποτελέσματα της φετινής έρευνας του CIES για τις ηλικίες των παικτών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: είναι μία έρευνα που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.

Η Κύπρος βρίσκεται σχεδόν σταθερά στην πρώτη πεντάδα με τα πιο γηρασμένα πρωταθλήματα και φέτος δεν έκανε την έκπληξη… Βρίσκεται στην τέταρτη θέση, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημά μας είναι 26,9. Στην όχι τιμητική πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία (27,3) και ακολουθούν Ιταλία και Ρωσία.

Η ομάδα με τον υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας στην Ευρώπη είναι η ιταλική Κιέβο με 30,6, αλλά και σ’ αυτή την κατηγορία οι ομάδες μας έχουν “πρωταγωνιστικό” ρόλο. Συγκεκριμένα, ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση της λίστας με μέσο όρο ηλικίας τα 28,9 χρόνια.

Η φραση τόπο στα νιάτα δεν βρίσκει εφαρμογή ούτε φέτος στο κυπριακό πρωτάθλημα…

Μία πρωτιά που το πρωτάθλημά μας δεν χάνει σχεδόν ποτέ είναι αυτή του πρωταθλήματος με τους περισσότερους ξένους. Το ποσοστό ξένων για το 2014 ανέρχεται στο 69.2%. Κι εμείς είμαστε ικανοποιημένοι που έχουν αρχίσει να παίζουν κάποιοι Κύπριοι στις ομάδες μας…
– See more at: http://www.balla.com.cy/podosfero/kypros/a-katigoria/448223-exoume-pio-ilikiomenous-paiktes-korifi-apoel-aek#sthash.BYXJe8yS.dpuf