Γερμανία: Συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις στο Παρίσι

{loadposition ba_textlink}

Δύο επιπλέον άτομα συνέλαβε το απόγευμα η Αστυνομία κοντά στην πόλη του `Ααχεν, με την υποψία ότι σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι. 

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας με κουκούλες και αυτόματα όπλα απέκλεισαν προσωρινά δρόμο σε περιοχή του Αλσντορφ, στα σύνορα Γερμανίας, Ολλανδίας, Βελγίου, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκεται το διαμέρισμα των τριών ατόμων που συνελήφθησαν το πρωί, αναχωρώντας από το τοπικό Γραφείο Εύρεσης Εργασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο γυναίκες και ο άνδρας που συνελήφθησαν το πρωί είναι ξένοι υπήκοοι και τα ονόματά τους είναι Αλι Κ. (29 ετών), Λάβα Μ. (28) και Ντιντέμ Α. (32). Σύμφωνα με το Spiegel-Online μία γυναίκα προσήλθε χθες στην Αστυνομία και δήλωσε ότι αναγνώρισε έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι σε μια ομάδα ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ.

`Ενας από τους Αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση φέρεται να περιέγραψε τις δύο γυναίκες που συνελήφθησαν ως “παράπλευρη σύλληψη”. To Spiegel πάντως διευκρινίζει ότι ο Σαλάχ Αμπντελσλάμ δεν βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων συλληφθέντων.