Αθωώνει το ΕΛΑΜ η Αστυνομία

{loadposition ba_textlink}

Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις από τρεις διαφορετικές μη οργανωμένες ομάδες μαθητών φέρεται να προκλήθηκαν επιθέσεις εναντίον αυτοκινήτων Τουρκοκυπρίων, στις δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν δύο άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας.

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τα περιστατικά συνέβησαν μεταξύ 11 το πρωί και 1 μετά το μεσημέρι. Η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε στα φώτα του πρώην “Μιλάνο”, στην Έγκωμη. Μαθητές επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο με τ/κ πινακίδες που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο δρόμο. Ο επιβάτης, που δεν τραυματίστηκε, δεν θέλησε να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. Με συνοδεία αστυνομίας, όπως είπε η κ. Τυρίμου, πήγε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και πέρασε στα κατεχόμενα.

Το δεύτερο περιστατικό, συνέχισε, συνέβη στην Λεωφόρο Γρίβα Διγενή όπου άλλη ομάδα μαθητών επιτέθηκαν σε όχημα με τ/κ πινακίδες που επέβαινε ένας Τ/κ και τον τραυμάτισαν στο μάτι. Ο Τ/κ μεταφέρθηκε και υποβάλλεται σε εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το τρίτο περιστατικό συνέβη, σύμφωνα πάντα με την κ. Τυρίμου, στην οδό Χύτρων, που βρίσκεται κοντά στο γραφείο του Επάρχου Λευκωσίας, όταν άλλη ομάδα μαθητών επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο με τ/κ πινακίδες όπου επέβαιναν δύο άτομα, πατέρας και γιος, και άρχισαν να πετάνε πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στήθος ο πατέρας. Ζημιές προκλήθηκαν και στο όχημα. Και για τα δύο αυτά περιστατικά, σημείωσε, οι Τ/κ προέβησαν σε καταγγελίες και άρχισε ήδη η συλλογή στοιχείων και κλήθηκαν κάποια άτομα για κατάθεση.

Η Αστυνομία, ανέφερε η κ. Τυρίμου, με βάση τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είχε ενώπιόν της σήμερα για τις εκδηλώσεις εκπόνησε ειδικό σχέδιο για την αστυνόμευση και την πραγματοποίηση των οργανωμένων εκδηλώσεων και πορειών από συγκροτημένες ομάδες στα οδοφράγματα του Λήδρα Πάλλας, της οδού Λήδρας και στον Άγιο Κασσιανό, όπου ήταν οι μαθητές της ΠΣΕΜ.

Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ διοργάνωσε πορεία από τα γραφεία του στην οδό Νάξου μέχρι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, η οποία συνοδευόταν από μέλη της Τροχαίας και άλλους αστυνομικούς, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Στα οδοφράγματα είχε μαθητές και φοιτητές, ανέφερε η κ. Τυρίμου “και μάλιστα μεγάλο αριθμό”.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας, ανέφερε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, διερευνά τις δύο καταγγελίες συλλέγοντας πληροφορίες, περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες και αλλού για τον εντοπισμό των δραστών.