Η Μόσχα προειδοποιεί την Άγκυρα για “αναπόφευκτες συνέπειες”

 

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με τα ρωσικά δεδομένα, το αεροσκάφος δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και πετούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας όπου και κτυπήθηκε.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν απειλεί την Τουρκία με πολεμικές συνέπειες, αλλά για “αναπόφευκτες συνέπειες”.

Ο Πρόεδρος απέφυγε τέτοιες δηλώσεις, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντίμίτρι Πεσκόφ, αλλά την ίδια στιγμή, τόνισε το αναπόφευκτο των συνεπειών μετά από μια τέτοια εχθρική ενέργεια από την τουρκική πλευρά.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ρωσία, που ήταν προγραμματισμένη για το Δεκέμβριο θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων, είπε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Τουρκία δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 παραβίασε τον εναέριο χώρο της.

Ερωτηθείς αν η Άγκυρα έχει προσφέρει καμία επίσημη απόδειξη των ισχυρισμών της ότι το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο παραβίασε τον εναέριο χώρο της, απάντησε αρνητικά.

“Εμείς βασιζόμαστε σε δεδομένα από ειδικούς της άμυνας, οι οποίοι γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους της πτήσης του αεροπλάνου», δήλωσε ο Πεσκόφ. “Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το αεροπλάνο πετούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας και κατερρίφθη πάνω από τη Συρία».