Η “ουτοπία” του Τορναρίτη

{loadposition ba_textlink}

Απόλυτο δίκιο έχει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ κύριος Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος σε απάντηση του προς το ΑΚΕΛ για την επίσκεψη μαθητών σε ιστορικούς χώρους που έχουν σχέση με τον αγώνα της ΕΟΚΑ, δήλωσε τα εξής: “τα σχολεία μας πρέπει να μείνουν έξω και μακριά από την οποιαδήποτε κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει κανένας απολύτως το δικαίωμα να χρωματίσει τα σχολεία μας είτε κόκκινα, είτε μπλε, είτε πράσινα”.

Ο κύριος Τορναρίτης ίσως αναφέρεται σε μαθητές κάποιου άλλου κράτους καθώς η θέση του καμία σχέση με την πραγματικότητα και τη δράση των κομμάτων έχει.

Το γνωρίζατε κύριε Τορναρίτη ότι τα πολιτικά κόμματα “γαλουχούν” και επιστρατεύουν τα μέλη τους από το γυμνάσιο; Ίσως η παρουσία νεολαιίστικων οργανώσεων και παρατάξεων σας διαφεύγει.

Το γνωρίζατε κύριε Τορναρίτη ότι τα τελευταία χρόνια σε κάθε σχολείο (γυμνάσια και λύκεια) γίνεται ένας «διαγωνισμός», κατά την διάρκεια των μαθητικών εκλογών; Διαγωνισμός για το πόσα σχολεία θα εκλέξουν “αριστερό” ή “δεξιό” μαθητικό συμβούλιο! Διαγωνισμός ο οποίος παρακινείται από τις προαναφερθείσες οργανώσεις. 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που περπατήσατε στην αυλή κάποιου από τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της πατρίδας μας; Μάλλον δεν προσέξατε τα τραπεζάκια των διάφορων παρατάξεων που «ψαρεύουν» φοιτητές!

Παρατάξεις που στην προσπάθειά τους να ξεχωρίσουν, “δολοφονούν” η μια, τις λαμπρές ιδέες, της άλλης. Παρατάξεις που κατά τις συνελεύσεις και συνεδρίες τους, αντί να ασχολούνται και να λαμβάνουν αποφάσεις για το μέλλον των πανεπιστημίων τους και των συμφοιτητών τους, απλά αναπαράγουν τις απόψεις και θέσεις των κομμάτων που εκπροσωπούν για το Κυπριακό (!) ή για νομοσχέδια της Βουλής που είναι προς ψήφιση (seriously?).

Την στιγμή που κλάδοι υπολειτουργούν, εγκαταστάσεις και κτήρια μένουν αναξιοποίητα, φοιτητές παρατούν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών δυσκολιών και τμήματα λειτουργούν χωρίς μόνιμους καθηγητές (!). 

Ωραία τα λόγια κύριε Τορναρίτη. Ουτοπικά όμως…