Η Αθήνα στους ρυθμούς του Μαραθωνίου

Συνολικά 43.000 δρομείς έχουν δηλωθεί να τρέξουν σε αυτόν, αλλά και τους παράλληλους αγώνες των 5 χλμ., 10 χλμ. και τον παιδικό αγώνα των 1.000 μ., ενώ για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας 5 χλμ., το απόγευμα, προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση.

Χιλιάδες Αθηναίοι αναμένεται να βγουν στους δρόμους για να στηρίξουν στους δρομείς αλλά και να βρεθούν στο Καλλιμάρμαρο, όπου θα κορυφωθεί η γιορτή.

Μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση των προσφύγων μέσω του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ανέλαβε ο ΣΕΓΑΣ προκειμένου να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις του στο ανθρωπιστικό δράμα που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο δόθηκε στις 09.00 από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας (Μαραθώνας).

Ο Μαραθώνιος Δρόμος και το Δυναμικό Βάδισμα τελειώνουν στις 17:30, συνυπολογίζοντας την χρονοκαθυστέρηση των διαδοχικών εκκινήσεων.

2ος Αγώνας Δρόμου 5 χλμ

Παράλληλα, ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει 2ο Αγώνα Δρόμου 5χλμ., στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2015.

Ο 2ος Αγώνας Δρόμου 5χλμ. είναι μία προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ για τη διεύρυνση της ατομικής συμμετοχής στο δημοφιλή αγώνα των 5χλμ., και θα διεξαχθεί στην ίδια διαδρομή με αυτή του πρωινού Αγώνα Δρόμου 5χλμ., αλλά το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου 2015 και συγκεκριμένα από τις 16:00′ έως τις 17:30′.

Το όριο ατομικής συμμετοχής για τον «Αγώνα Δρόμου 5χλμ.–Απόγευμα» έχει οριστεί στους 4.000 δρομείς. Σημειώνεται ότι στον απογευματινό αγώνα 5χλμ. έχει αποφασιστεί – κατ’ εξαίρεση – η ομαδική συμμετοχή μόνο του συνόλου των ομάδων σχολείων που έχουν δηλώσει ή έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη διοργάνωση του φετινού Μαραθωνίου.

Πηγή: The Huff Post