Ικανοποιημένος ο Ακιντζί από τις δηλώσεις Νταβούτογλου – Τσίπρα

{loadposition ba_textlink}

Ικανοποίηση για τις δηλώσεις Νταβούτογλου – Τσίπρα χθες στην Αγκυρα όσον αφορά το Κυπριακό εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι ήρθε η ώρα οι ηγέτες (στην Κύπρο) να βρουν την λύση και θεωρεί θετικά τα σχόλια ότι πλέον δεν υπάρχει πρόθεση για χάσιμο χρόνου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε σήμερα ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι χάθηκε χρόνος στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης και κάποτε η μια πλευρά, κάποτε η άλλη χρονοτριβούσαν ανάλογα με το πώς τους σύμφερε.

Οι προσπάθειες των ηγετών, συνέχισε, εντατικοποιήθηκαν αυτό το μήνα και στόχος τους είναι μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Σε περίπτωση που και η ε/κ πλευρά δείξει την βούληση, την αποφασιστικότητα και την επιθυμία για το νωρίτερο εξεύρεση λύσης, τότε μπορεί να βρεθεί μια λύση και στο θέμα αυτό η τ/κ πλευρά είναι συγκρατημένα αισιόδοξη.

Σε περίπτωση που το κυπριακό λυθεί και τερματιστεί το πρόβλημα στη Συρία θα διευρυνθούν οι οικονομικές ευκαιρίες στην ανατολική Μεσόγειο, συμπλήρωσε.

Εξάλλου σε άλλη επίσκεψη που δέχθηκε σήμερα και απαντώντας σε ερώτηση εάν το θέμα της μη προσέλευσής του το βράδυ της Δευτέρας στην δεξίωση του Γερμανού ΥΠΕΞ συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι δεν συζήτησαν αυτό το θέμα αλλά τις επιθέσεις εναντίον Τ/κ και δεν θα επιτρέψουν αυτά τα συμβάντα να σκιάσουν τη διαδικασία λύσης.