Ισραήλ: Παλαιστίνιος έριξε το αμάξι του σε ομάδα Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη

Ενας Παλαιστίνιος έριξε σήμερα το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, πάνω σε μια ομάδα Ισραηλινών, κοντά σε σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική `Οχθη, τραυματίζοντας τρεις από αυτούς, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά μεθοριακών φρουρών, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια στάση όπου Ισραηλινοί συνηθίζουν να κάνουν ωτοστόπ, κοντά σε ένα μεγάλο οδόφραγμα του στρατού νοτίως της Ναμπλούς.

Ισραηλινοί μεθοριακοί φρουροί που βρίσκονταν κοντά άνοιξαν πυρ προς την πλευρά του δράστη της επίθεσης και τον σκότωσαν, πρόσθεσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο, δύο από τους Ισραηλινούς τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Από τις αρχές Οκτωβρίου, στα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ, ταραχές και επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο 74 Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένου ενός `Αραβα πολίτη του Ισραήλ, και εννέα Ισραηλινών.

Οι Παλαιστίνιοι αυτοί, στην πλειοψηφία του, σκοτώθηκαν την ώρα που πραγματοποιούσαν επιθέσεις ή τις σχεδίαζαν, σύμφωνα με το Ισραήλ.

Οταν ρωτήθηκε σήμερα από το ραδιόφωνο του στρατού ο συνταγματάρχης Γισραέλ Σόμερ, διοικητής της δύναμης που έχει αναπτυχθεί στη Δυτική `Οχθη, δήλωσε ότι το κύμα της βίας θα συνεχιστεί. “Θα παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση με τα σκαμπανεβάσματά της για τουλάχιστον τους επόμενους μήνες. Οργανωνόμαστε αναλόγως και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή, ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν πιστεύουμε ότι οδεύουμε προς μια ακραία εξέλιξη, ωστόσο τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο δύσκολα”.