Ιστορίες για… ανέργους

 

Με την βοήθεια του Δημήτρη Δανιήλ, ιδιοκτήτη και διαχειριστή του «Aggeliesergasias.com» και της σελίδας «Αγγελίες Εργασίας» στο Facebook με πάνω από 60.000 μέλη, κάθε εβδομάδα θα προσπαθούμε να χαρτογραφήσουμε την αγορά εργασίας στην Κύπρο.

“Τον τελευταίο μήνα η σελίδα μας δεχόταν μηνύματα από μία μητέρα, η οποία έψαχνε εργασία για τον 27χρονο γιο της. Τα μηνύματα αρχικά ήταν ερωτήσεις για τους εργοδότες κατά πόσο είναι καλός ο ένας ή ο άλλος, ποια είναι η αντιμετώπιση των υπαλλήλων του και ούτω καθεξής”.

“Της εξηγήσαμε ευγενικά ότι για ευνόητους λόγους δεν μπορούσαμε να της απαντήσουμε στις ερωτήσεις της. Η ιστορία όμως… συνεχίστηκε!”

“Ο γιος της βρήκε εργασία κοντά στο σπίτι τους – όπως ήθελε η μαμά του – και δεν δούλευε υπερωρίες – όπως επίσης ήθελε η μαμά – αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η μητέρα του μας ζήτησε να μεσολαβήσουμε για να παρακαλέσουμε τον εργοδότη να την αφήνει να μπαίνει στο γραφείο την ώρα του διαλλειμμάτος για να του φέρνει ζεστό φαγητό και να μην παραγγέλνει ο γιος της από delivery και χαλάει την υγεία του!”

“Της εξηγήσαμε για μία ακόμη φορά ότι δεν μπορούμε να επέμβουμε στην λειτουργία της κάθε εταιρείας και ότι θα μπορούσε να φέρνει το φαγητό του από το σπίτι και να το ζεσταίνει εκεί. Η απάντηση της: “Μάλλον δεν έχετε παιδιά και δεν μπορείτε να καταλάβετε”. “

* Διαβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” εδώ!