Ιταλός Υπουργός: “Στην Ιταλία μπορούμε να είμαστε ήσυχοι”

{loadposition ba_textlink}

“Θεωρώ ότι δεν πρέπει να δραματοποιούμε,αλλά ούτε και να υποτιμάμε την κατάσταση”, πρόσθεσε ο Ιταλός Yπουργός, σύμφωνα με τον οποίο “χρειάζεται ρεαλισμός” και για τον λόγο αυτό, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εξασφάλιση συνθηκών ύψιστης ασφαλείας για το `Αγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο θεωρεί, παράλληλα, ότι “χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις του κώδικα Σέγκεν για να θωρακιστούν περισσότερο τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης”. Εξήγησε, σχετικά, ότι “θα υπάρξει μια αποθήκευση στοιχείων η οποία θα συμπιέσει λίγο το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, αλλά αυτή την στιγμή είναι αναγκαίο, διότι για να υπερασπισθούμε την ελευθερία, πρέπει να αποποιηθούμε ένα μέρος του απόρρητου, ακριβώς, της προσωπικής ζωής μας”.

Ο Ιταλός Yπουργός Eσωτερικών, τέλος, δήλωσε στο SkyItalia πως “σε ότι αφορά την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, η Ιταλία έχει ηγετικό ρόλο” και πως έγιναν ήδη οι πρώτες συνεδριάσεις με άλλες χώρες, υπό τον συντονισμό της Ιταλίας.

Πηγή: KYΠΕ