Καδής και ΠΣΕΜ καταδίκασαν τις επιθέσεις κατά τ/κ

{loadposition ba_textlink}

Τις επιθέσεις εναντίον τ/κ την περασμένη Δευτέρα καταδίκασαν σήμερα από κοινού Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ΠΣΕΜ, με τον Υπουργό Παιδείας να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μέσα από το διάλογο ο οποίος θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Διαμόρφωσης των Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων, θα βρεθούν οι τρόποι ώστε οι εκδηλώσεις καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους να οργανώνονται με ένα τρόπο ελεγχόμενο και με ένα τρόπο που θα διασφαλίζει ότι δεν θα παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της ΠΣΕΜ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μάριο Προκοπίου, στην παρουσία και των Διευθυντών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης. Θέμα της συνάντησης ήταν τα επεισόδια βίας κατά τ/κ της περασμένης Δευτέρας.

«Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα γεγονότα της προηγούμενης Δευτέρας και αποτελεί κοινή θέση Υπουργείου και ΠΣΕΜ ότι τα γεγονότα αυτά σίγουρα προσβάλλουν και την κοινωνία, και το εκπαιδευτικό σύστημα ένεκα της εμπλοκής μαθητών, και φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα απ` αυτό που επιδιώκουν οι οργανωμένες εκδηλώσεις των μαθητών», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Παιδείας.

«Καταδικάζουμε από κοινού και με τον πιο έντονο τρόπο τα γεγονότα αυτά», ανέφερε.

Ο Κώστας Καδής σημείωσε ακόμη ότι συμφώνησαν με την ηγεσία της ΠΣΕΜ μέσα στην επόμενη περίοδο να συζητήσουν συγκεκριμένους τρόπους για αποφυγή στο μέλλον ανάλογων φαινομένων και ανάλογων περιστατικών.

«Ήδη στο τραπέζι του διαλόγου, από σήμερα, συζητήθηκαν κάποιες ιδέες», δήλωσε, αναφέροντας ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί περαιτέρω νοουμένου ότι τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαμόρφωσης των Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων, επιτροπή, η οποία, όπως υπενθύμισε βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας των νέων κανονισμών που θα διέπουν τη λειτουργία των σχολείων.

«Σε αυτή την Επιτροπή συμμετέχει και η ΠΣΕΜ και καλέσαμε τους εκπροσώπους της ΠΣΕΜ από την ερχόμενη Παρασκευή που θα είναι η επόμενη συνεδρία της Επιτροπής να συμμετέχουν συστηματικά», είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέσα από το διάλογο θα βρεθούν οι τρόποι ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να οργανώνονται με ένα τρόπο ελεγχόμενο και με ένα τρόπο που θα διασφαλίζει ότι δεν θα παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο της συνάντησης συνεχάρη τους νέους εκπροσώπους των μαθητών για την εκλογή τους και τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα βρίσκεται πάντα σε συνεργασία μαζί τους και θα μελετά τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις τους. Σημείωσε επίσης ότι θα υπάρχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντήσεις της ΠΣΕΜ τόσο με τις Διευθύνσεις Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης όσο και με τον ίδιο τον Υπουργό, έτσι ώστε τα όποια ζητήματα απασχολούν τους μαθητές να συζητούνται σε βάθος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ζητήθηκε επίσης από την ΠΣΕΜ όπως υποβάλει υπόμνημα με αιτήματα και εισηγήσεις, υπόμνημα το οποίο, όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός θα συζητηθεί με εποικοδομητικό τρόπο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Μάριος Προκοπίου δήλωσε ότι η ΠΣΕΜ καταδικάζει τα έκτροπα που έγιναν τη Δευτέρα και πρόσθεσε ότι πρόθεση της ΠΣΕΜ είναι να προτείνει κάποια μέτρα ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοιους είδους επιθέσεις απέναντι σε τκ».

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι η ΠΣΕΜ θα έχει μια καλή συνεργασία με το Υπουργείο, αναφέροντας ότι από την πλευρά της η ΠΣΕΜ θα προτείνει αλλαγές, καθώς αποτελεί καθήκον της να μετέχει στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην εκπαίδευση.