Καδής: “Στενή η συνεργασία των οργανωμένων γονέων με το Υπουργείο”

{loadposition ba_textlink}

Ανέκαθεν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι Διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, αναπτύσσουν στενή και αποτελεσματική συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, εξηγώντας ότι ο αγώνας που καταβάλλει τόσο η οικογένεια και όσο και το σχολείο, είναι κοινός με ουσιαστικό στόχο την πρόοδο, την προκοπή και το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών.

Πολύ περισσότερο, όπως εξήγησε, στις δύσκολες εποχές που περνά οι κοινωνία και ολόκληρη η ανθρωπότητα, η παιδεία αποτελεί ένα βασικό φορέα καλλιέργειας αξιών και πεποιθήσεων και συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία κριτικά σκεπτόμενων ανθρώπων, με δημοκρατικές αντιλήψεις, αγάπη και σεβασμό στον συνάνθρωπο, χωρίς μισαλλοδοξίες, εμπάθειες και διακρίσεις – δεινά που ταλανίζουν αυτές τις μέρες την τοπική και διεθνή κοινότητα.

Ο Υπουργός Παιδείας παρέστη σήμερα στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης η οποία διεξήχθη στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.
Στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι αυτή την περίοδο επιχειρείται μια πολυδιάστατη προσπάθεια για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος για διόρθωση μιας σειράς στρεβλώσεων που όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν στα σχολεία για πολλά χρόνια.

Η προσπάθεια αυτή, εξήγησε, επικεντρώνεται τόσο στο περιεχόμενο και στη δομή του σχολικού προγράμματος, όσο και στην ποιότητα των εκπαιδευτικών.

Και προέβη στη διαπίστωση ότι οι εξαγγελίες του Υπουργείου περνάνε η μια μετά την άλλη, από το στάδιο του σχεδιασμού και της διαβούλευσης, στο στάδιο της εφαρμογής, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα αποτελέσματα που όλοι αναμένουν θα επέλθουν στο σύντομο μέλλον.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι η συνεργασία και η συμπαράσταση των οργανωμένων γονέων, υπήρξε ουσιαστική και παραγωγική, γεγονός για το οποίο ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους στη Συνέλευση, όπως επίσης και για τις απόψεις που έχουν καταθέσει οι οργανωμένοι γονείς, αλλά και για τον επωφελή διάλογο ο οποίος αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων των δύο πλευρών σε μια σειρά από σημαντικά και καίρια ζητήματα.

«Ευελπιστώ ότι κάτω απ’ αυτές τις προϋποθέσεις, με αποφασιστικότητα, εργατικότητα και κυρίως με υπευθυνότητα, μπορούμε να αναβαθμίσουμε το Δημόσιο Σχολείο σε όλους τους τομείς, ώστε να παρέχουμε στους μαθητές μας την καλύτερη δυνατή αγωγή και εκπαίδευση» πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ