Και δεύτερη γυναίκα νεκρή στη Λευκάδα από το σεισμό

{loadposition ba_textlink}

Σε δύο ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό που έπληξε σήμερα το πρωί τη Λευκάδα, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από τις τοπικές αρχές.

Η μία γυναίκα, 60 ετών, βρήκε ακαριαίο θάνατο από βράχο που αποκολλήθηκε από βουνό, διαπέρασε την κατοικία της στην Πόντη Βασιλικού,  και την τραυμάτισε στο κεφάλι. Η άλλη, 82 ετών, καταπλακώθηκε από το σπίτι της στο χωριό Αθάνι.

Οι καταστροφές από τον κύριο σεισμό, αλλά και από τις πλέον των 10 μετασεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν, είναι πολύ μεγάλες και, σύμφωνα με τοπικά μέσα, τα σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες να φτάσουν απεγκλωβίσουν ανθρώπους από υποστατικά που έχουν καταρρεύσει.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Βαγγέλης Ανδρεάτος διέψευσε τις πληροφορίες για την ύπαρξη και τρίτου νεκρού. «Πρόκειται», είπε, «για κάποιον που ήταν εγκλωβισμένος, αλλά έχει ήδη απεγκλωβιστεί».

Ο κ. Ανδρεάτος, έχει ήδη κάνει έκκληση στο ΓΕΕΘΑ να αποσταλούν στο νησί σκηνές και υπνόσακοι, ενώ μεταβαίνοντας στη Λευκάδα από τη Κεφαλονιά, ανέφερε πως και εκεί πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές  από το σεισμό.

Ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 9.10, είχε ισχύ 6,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, και το επίκεντρό του ήταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λευκάδας και Κέρκυρας όπου, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, υπάρχει μεγάλο ρήγμα.

Πηγή: KYΠΕ