Καλά στην υγεία του ο 30χρονος που διασώθηκε ύστερα από εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό

{loadposition ba_textlink}

Εκδορές και μώλωπες φέρει ο 30χρονος Κούρδος εργάτης, ο οποίος διασώθηκε χθες από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όταν υποχώρησε τοίχος αντιστήριξης, σε εργοτάξιο ιδιωτικού σχολείου, στην περιοχή Σφαλαγγιώτισσας, στον Άγιο Αθανάσιο.

Ο 30χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά την περιπέτεια που έζησε, εγκλωβισμένος για τέσσερις ώρες στο μικρό κενό που δημιουργήθηκε μεταξύ ενός τοίχου αντιστήριξης που υποχώρησε και δεύτερου τοίχου αντιστήριξης, που βρισκόταν σε χαμηλότερο επίπεδο.

Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί. ‘Αμεσα ανταποκρίθηκε ομάδα διάσωσης από τους σταθμούς Λεμεσού, ενώ στην πορεία κρίθηκε αναγκαίο να κληθεί στη σκηνή ομάδα της ΕΜΑΚ με ειδικό εξοπλισμό για περιστατικά σεισμών.

Άνδρες της ΕΜΑΚ χρειάστηκε να μπουν στο στενό σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί ο Κούρδος εργάτης και παρέμειναν εκεί για 2 σχεδόν ώρες, μέχρι να αποκοπούν πλαστικοί σωλήνες και να αφαιρεθούν χώμα και πέτρες που εμπόδιζαν τη μετακίνηση του 30χρονου.

Επρόκειτο για ένα από τα δυσκολότερα εργατικά ατυχήματα που η υπηρεσία είχε να αντιμετωπίσει δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη τους άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για την άριστη συνεργασία τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν για απεγκλωβισμό του 30χρονου.

“Ήταν πολύ επικίνδυνο, καθώς οι πλάκες αντιστήριξης μπορούσαν να υποχωρήσουν, με απρόβλεπτες συνέπειες”, είπε ο κ.Νικολάου, προσθέτοντας ότι για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της όλης επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τρεις εκσκαφείς για να κρατούν στη θέση τους τους τοίχους αντιστήριξης.

Τελικά, ο 30χρονος απεγκλωβίστηκε λίγο μετά τις 14:00, και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Πηγή: KYΠΕ