Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΣΕΛ

{loadposition ba_textlink}

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΣΕΛ από και προς την ορεινή Λευκωσία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου στη Βουλή, ο κ. Δημητριάδης ερωτηθείς σχετικά διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει με ζήλο τους αυστηρούς ελέγχους, προκειμένου να διασφαλίσει πως δεν γίνεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τον οποιονδήποτε.

Είπε, παράλληλα, πως χρέος του Υπουργείου είναι η συνέχιση και απρόσκοπτη προσφορά Δημόσιων Συγκοινωνιών.

“Οφείλουμε”, ανέφερε, “σε συνεργασία με τις εταιρείες και μέσα στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, να βρούμε τους τρόπους για ενίσχυση και βελτιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Γι` αυτούς ακριβώς τους λόγους το Υπουργείο Μεταφορών προβαίνει σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για βελτιστοποίηση τους”.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην προώθηση και κατακύρωση του έργου για εγκατάσταση τηλεματικής στα λεωφορεία, στις ενέργειες, που γίνονται για εφαρμογή νέου συστήματος διαχείρισης εισιτηρίων (smart ticketing) και στην εγκατάσταση συστήματος ελέγχου των καυσίμων στα λεωφορεία.

Σε ό,τι αφορά την κατακύρωση της προσφοράς για την τηλεματική, ανέφερε πως το θέμα βρίσκεται ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, καθώς έχουν υποβληθεί τέσσερις προσφυγές.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει σύντομα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για εγκατάσταση του συστήματος στα λεωφορεία.

Πηγή: KYΠΕ