Καταδίκη επεισοδίων από το Υπουργείο Παιδείας

{loadposition ba_textlink}

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καταδικάζει έντονα τα γεγονότα που συνέβησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια των μαθητικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει εμφαντικά ότι είναι αντίθετο στη χρήση κάθε μορφής βίας, λεκτικής ή σωματικής, ως μέσου επίλυσης διαφορών ή ως μέσου διαμαρτυρίας, όπως και ενεργειών που πλήττουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προκαλούν προκαταλήψεις και αρνητικές συμπεριφορές.

“Είναι γι’ αυτό τον σκοπό που έχει θέσει ως υπό έμφαση στόχο για τη σχολική χρονιά 2015 -2016 την ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και την προώθηση της ισότητας, του αλληλοσεβασμού καθώς και του σεβασμού και της αποδοχής του διαφορετικού, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της ρητορικής του μίσους”, τονίζει.

Προσθέτει ακόμα ότι “ήδη αρκετά σχολεία έχουν αναπτύξει σειρά δραστηριοτήτων, που συνάδουν με τον πιο πάνω στόχο”.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Αστυνομία διερευνά με κάθε σοβαρότητα και προσοχή όσα απαράδεκτα συνέβησαν, ώστε να διακριβωθεί πλήρως κατά πόσο, σε ποιες περιπτώσεις και σε ποιο βαθμό εμπλέκονται μαθητές σε αυτά, ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και τους σχετικούς κανονισμούς μέτρα.