Έρευνα της Αστυνομίας για τις καταγγελίες σχετικά με τον ΟΣΕΛ

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την Κυριακή αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας Λτδ.

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο αναφέρει ότι για θέματα που αφορούν καταγγελίες που πιθανόν να εμπεριέχουν ποινικά αδικήματα, διεξάγεται ήδη έρευνα από την Αστυνομία, την οποία συνδράμει και το ίδιο.

Προστίθεται ότι σε  ότι αφορά πιθανές ενδοεταιρικές διαφορές μεταξύ μετόχων του Οργανισμού, αυτές αποτελούν ζητήματα ιδιωτικών διαφορών, τα οποία μπορούν να επιλυθούν μέσω των αρμόδιων οργάνων και διαδικασιών.

“Το Υπουργείο μέσα στα πλαίσια ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων, όπως και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που προκύπτουν από την Σύμβαση με τον ΟΣΕΛ, θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για διασφάλιση της νομιμότητας και την αποτροπή διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου αποτελεί άλλωστε, η ομαλή διεξαγωγή της προσφερόμενης υπηρεσίας και η εξυπηρέτηση του κοινού. Ως εκ τούτου, θα παρθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τη Σύμβαση και το Νόμο που διέπει τις Δημόσιες Μεταφορές”, αναφέρεται.

Επίσης το Υπουργείο εκφράζει εκ των προτέρων, τις ειλικρινείς του απολογίες προς το επιβατικό κοινό, για ενδεχόμενη ταλαιπωρία που πιθανό να προκύψει μέσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή: KYΠΕ