Κατασχεση του περιοδικού ΝΟΚΤΑ στην Τουρκία

{loadposition ba_textlink}

Ταυτόχρονα δύο στελέχη του περιοδικού, συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή του, συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωση το περιοδικό ΝΟΚΤΑ στηρίζει τον εχθρό του Ερντογάν ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η απόφαση επιδόθηκε στις 16.30 ώρα Τουρκίας στα κτίρια του περιοδικού από ομάδα των αστυνομικών δυνάμεων ασφαλείας. Αμέσως κατασχέθηκαν τα περιοδικά που βρίσκονταν στα γραφεία του περιοδικού ενώ ξεκίνησε η κατάσχεση και από τα περίπτερα.

Η απόφαση αφορά το εξώφυλλο του περιοδικού στο οποίο απεικονίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και τίτλο “Η Δευτέρα 1η Νοεμβρίου είναι αρχή του Εμφυλίου Πολέμου στην Τουρκία”.

Το περιοδικό ΝΟΚΤΑ είχε κατασχεθεί και νωρίτερα για “προσβολή του Προέδρου και προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης”. Το περιοδικό παρουσίαζε τον Ταγίπ Ερντογάν να βγάζει “σέλφι” ενώ πίσω του ήταν οι νεκροί της τραγωδίας της Άγκυρας.

Ο διευθυντής του περιοδικού κατηγορείται για `πρόκληση εγκληματικής ενέργειας” για το οποίο σύμφωνα με τον άρθρο 214 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα προβλέπεται πέντε με έξι χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: KYΠΕ