ΚΕ: “Ξεκάθαρη απόφαση η μετονομασία του αεροδρομίου”

{loadposition ba_textlink}

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ο ρόλος του Γλαύκου Κληρίδη, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς για τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις κομμάτων αναφορικά με τη μετονομασία του αεροδρομίου Λάρνακας σε «Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας Γλαύκος Κληρίδης».

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις, μετά τις αντιδράσεις, όπως αυτήν του ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη απόφαση της κυβέρνησης, που αφορά έναν ιστορικό ηγέτη και έναν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με ιστορικές στιγμές αυτού του τόπου.

Είπε ότι πολλά κόμματα στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν μίλησαν για την προσφορά του Γλαύκου Κληρίδη, έκανε μνεία στο γεγονός της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ρόλο του Γλαύκου Κληρίδη»

Συμπλήρωσε ότι την ίδια στιγμή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ο ρόλος και η ιστορική σημασία προηγούμενων Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τους οποίους προηγούμενες κυβερνήσεις προχώρησαν σε αποφάσεις, παρόμοιες με αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου.