Κύπρος-Τουρκία: Αυτή την φορά μας αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια

{loadposition ba_textlink}

Μπορεί η Εθνική μας των Ελπίδων να δέχτηκε βαριά ήττα από την Τουρκία με 3-0 στο γήπεδο “Αμμόχωστος” αλλά είναι αλήθεια πως η συμπεριφορά όλων όσων βρέθηκαν εκεί, σε συνδυασμό με το οργανωτικό κομμάτι ήταν άψογα και πραγματικά αξίζει τα εύσημα.

Είναι γεγονός πως τις περισσότερες φορές, για να μην πούμε σχεδόν όλες, μια ένταση υπήρχε όταν αντιμετωπίζαμε ομάδες από την Τουρκία, ωστόσο είναι αλήθεια πως αυτή την φορά δεν έγινε, ούτε ακούστηκε τίποτα το μεμπτό από τον κόσμο που βρέθηκε εκεί. Αποκορύφωμα το γεγονός πως δεν υπήρξαν ούτε αποδοκιμασίες στον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.

Η ΟΥΕΦΑ, δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήρια της στην ΚΟΠ για την άψογη διεξαγωγή του παιχνιδιού ενώ έκπληκτοι έμειναν και οι Τούρκοι από την άψογη φιλοξενία που έτυχαν και είχαν μάλιστα να πουν τα καλύτερα μετά το τέλος του ματς αλλά και κατά την αποχώρηση τους.

Αυτή την φορά δείξαμε πως όταν θέλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική από το ποδόσφαιρο μπορούμε να το κάνουμε και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Οι νεαροί της Εθνικής Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το άσχημο παρελθόν που έχουμε με την χώρα τους και σαφώς το μόνο που τους ενδιέφερε στο ματς ήταν να νικήσουν όπως και οι δικοί μας διεθνείς και τίποτα περισσότερο.

Για άλλη μια φορά μπράβο για την άψογη συμπεριφορά μας και το γεγονός πως δείξαμε πως όταν θέλουμε έχουμε και την απαραίτητη παιδεία.