Κυπριακή συμμετοχή με τον Κύπριο Αρμένικης καταγωγής Gore Melian στον Ελβετικό διαγωνισμό επιλογής τραγουδιού για την Eurovision 2016

Ο Κύπριος, Αρμένικης καταγωγής, διεκδικεί μία θέση στο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί φέτος στη Σουηδία, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό επιλογής τραγουδιών της Ελβετίας, με το τραγούδι “Fear Vs Love” όπου τους στίχους, την ενορχήστρωση και την παραγωγή υπογράφει ο ίδιος.

Οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από την καθημερινότητά μας και το μήνυμα που μας στέλνουν είναι να μη φοβόμαστε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Είναι ένα τραγούδι που μιλάει στις ψυχές των ανθρώπων, θέλοντας να μας πείσει να ακολουθούμε την καρδιά μας και να μην αφήνουμε τον οποιονδήποτε φόβο να μας νικήσει.

Ο Gore Melian γεννήθηκε το 1987 στο Yerevan της Αρμενίας από μουσική οικογένεια , απ’ όπου και πήρε τα πρώτα του ερεθίσματα. Φοίτησε σε μουσικό σχολείο στην Ρωσία και έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς και συναυλίες.

Το 1997 κατέκτησε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό τραγουδιού του Κατακλυσμού της επαρχίας Λάρνακας, ενώ τρία χρόνια μετά έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση στον ίδιο διαγωνισμό. Το 2000 έλαβε μέρος στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ “Αφετηρίες” και ήταν ο νεαρότερος υποψήφιος που κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Εκπροσώπησε την Κύπρο στο διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού “New Wave” το 2007 και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό, ενώ το 2009 συμμετείχε στον Κυπριακό διαγωνισμό επιλογής τραγουδιού που θα μας εκπροσωπούσε στην Eurovision, κατακτώντας την τρίτη θέση με το τραγούδι “I Wanna Thank You”.

Το 2011 το τραγούδι “Suddenly”, με στίχους, μουσική, παραγωγή και ερμηνεία του ίδιου, κατάφερε να φτάσει στον ημιτελικό του UK Songwriting Contest στην κατηγορία του ερωτικού τραγουδιού.

Φέτος, διεκδικεί μία θέση στο διαγωνισμό της Eurovision μέσω της διαδικασίας επιλογής τραγουδιού της Ελβετίας, με το τραγούδι “Fear Vs Love”.

Ενισχύστε λοιπόν την παρουσία της Κύπρου στην Ευρώπη στηρίζοντας το τραγούδι του Gore Melian στην ιστοσελίδα
http://esc.srf.ch/en-ch/gore-melian?sorting=created