Έστησαν κομπίνα με λεία 200 χιλιάδες ευρώ

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το μεσημέρι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 39χρονου Ε/κ και της 34χρονη συζύγου του από τις Φιλιππίνες, οι οποίοι συνελήφθησαν σε σχέση με υπόθεση απάτης σε βάρος αλλοδαπών και απόσπασης χρηματικού ποσού πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο ύποπτοι, που διατηρούν κατάστημα υπηρεσιών αποστολής χρημάτων,  φέρεται να έπειθαν άτομα από τις Φιλιππίνες, να επενδύσουν χρήματα υπό τη μορφή “πυραμίδας”, με τη δέσμευση ότι θα τους επέστρεφαν περίπου διπλάσια χρήματα από το αρχικό ποσό που επένδυσαν.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι συνελήφθη μετά από καταγγελία τεσσάρων γυναικών από τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με τις οποίες, επένδυσαν την 1η Οκτωβρίου χρηματικό ποσό 9,280 ευρώ, με σκοπό να τους επιστραφεί τουλάχιστον το διπλάσιο σε διάστημα ενός μήνα. Όταν ζήτησαν πίσω το αρχικό ποσό την 1η Νοεμβρίου, οι ύποπτοι τους ανέφεραν ότι δεν είχαν τα χρήματα και προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν της σύλληψης τους, εντοπίστηκαν στην οικία του ζεύγους, διάφορα βιβλιάρια αποδείξεων τα οποία αφορούν ποσά που έλαβαν από 50 πρόσωπα από τις Φιλιππίνες, που φαίνεται να συμμετείχαν στην “πυραμίδα”, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Στο δικαστήριο, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομία για 8ήμερη κράτηση, οι ύποπτοι ανέφεραν ότι όντως πήραν χρήματα από τις παραπονούμενες, αλλά ότι είχαν σκοπό να τους τα επιστρέψουν σε μεταγενέστερο στάδιο. Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Η Αστυνομία εξετάζει επίσης πληροφορία ότι οι δυο σκόπευαν να εγκαταλείψουν αύριο την Κύπρο, με προορισμό τις Φιλιππίνες.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, κάλεσε άτομα που έχουν δώσει χρήματα στα πρόσωπα αυτά, να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία, για διευκόλυνση του ανακριτικού έργου.

Πηγή: KYΠΕ