“Κόβονται” οι αδικαιολόγητες απουσίες μαθητών

{loadposition ba_textlink}

Την κατάργηση του συστήματος αδικαιολόγητων απουσιών εξετάζει αρμόδια Επιτροπή, την οποία διόρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής για αναδιαμόρφωση των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος τα μέλη της επιτροπής φαίνεται να συγκλίνουν προς στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.

Μια τέτοια τροποποίηση στο θέμα των απουσιών μαθητών από τη φοίτηση στο σχολείο θα επιφέρει δραστικές αλλαγές σε όσα ισχύουν μέχρι σήμερα στο θέμα αυτό. Δεν αποκλείεται μάλιστα μαθητές οι οποίοι μέχρι στιγμής καλύπτονται από το όριο των επιτρεπόμενων αδικαιολόγητων απουσιών να μένουν τελικά ανεξεταστέοι ή και στάσιμοι.

Θέμα κατάργησης των αδικαιολόγητων έθεσαν στην Επιτροπή οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων και του Συνδέσμου Διευθυντών, υποστηρίζοντας ότι η ισχύουσα πολιτική ευνοεί το σκασιαρχείο, με όλες τις συνεπακόλουθες συνέπειες.

Με τον ισχύοντα κανονισμό οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να απουσιάσουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους από 42 διδακτικές ώρες χωρίς να προσκομίσουν κανένα δικαιολογητικό. Δικαιούνται να απουσιάσουν από 210 διδακτικές ώρες με συγκεκριμένο δικαιολογητικό.