Θέματα Κτηματολογίου στο “μενού” της Τρόικα

{loadposition ba_textlink}

Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη μέρα, η αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής από τους τεχνοκράτες της Τρόικας, οι οποίοι θα βρίσκονται τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στην Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έμφαση από τους πιστωτές της Κύπρου θα δοθεί σήμερα σε θέματα Κτηματολογίου και ιδιαίτερα στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας. Επίσης θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η νομοθεσία που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή για τους «εγκλωβισμένους» αγοραστές ακινήτων. Για αυτά τα θέματα, τα κλιμάκια της Τρόικας θα έχουν σειρά συναντήσεων τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης.

Επιπλέον, άλλο κλιμάκιο της Τρόικας θα συζητήσει το πρωί όλα τα θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της ενέργειας, ενώ το απόγευμα θα συζητηθούν τα μακροοικονομικά.

Επίσης, στην Κεντρική Τράπεζα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τεχνοκράτες της Τρόικας θα έχουν το πρωί συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Τράπεζας.

Πηγή: KYΠΕ