Λαϊκή Τράπεζα: Στο στόχαστρο ο Παύλου

{loadposition ba_textlink}

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς βρίσκεται ο διαχειριστής της Λαϊκής Τράπεζας, Κρις Παύλου, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η τράπεζα εξασφάλισε έκτακτη ρευστότητα (ELA).

Σύμφωνα επιστολή της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωσκάτζη, προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς είχε ήδη από το Μάρτιο του 2015 καλέσει τον Κρις Παύλου σε παραστάσεις, ως μέλος του δ.σ. της τράπεζας κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2011 – Μαρτίου 2013 σε σχέση με διαπιστωθείσα παράβαση της Λαϊκής Τράπεζας, η οποία συνίσταται σε χειραγώγηση της αγοράς σε σχέση με τα χρηματοοικονομικά μέσα της τράπεζας κατά την περίοδο από 27/9/2011 μέχρι 15/3/2013 μέσω της παράλειψης δημόσιας ανακοίνωσης ή και ελλιπούς ανακοίνωσης εκ μέρους της Λαϊκής Τράπεζας αναφορικά με την άντληση επείγουσας ρευστότητας (ELA). 

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλευλεύθερος αναφέρει ότι η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής διοικητικού προστίμου σε καθένα από τα άτομα που διετέλεσαν μέλη του δ.σ. της Λαϊκής Τράπεζας κατά την κρίσιμη περίοδο για την εξασφάλιση της ρευστότητας.