Λακκοτρύπης: “Ενδιαφέρον για έναρξη 9 πτήσεων από Ρωσία προς Κύπρο”

{loadposition ba_textlink}

Σε ενδιαφέρον για έναρξη εννέα νέων πτήσεων την εβδομάδα από την Ρωσία προς την Κύπρο τον Νοέμβριο, ύστερα από τις εξελίξεις στο Σιαρμ Ελ Σέιχ, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε επίσης ότι υπάρχει και ενδιαφέρον από την αγγλική αγορά για έναρξη πτήσεων από τον επόμενο Φεβρουάριο.

Τονίζοντας την ανάγκη για επέκταση της τουριστικής περιόδου την περίοδο Νοεμβρίου – Μαρτίου αλλά και για αύξηση στις κλίνες, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία των ξενοδόχων η πληρότητα των Σεπτέμβριο άγγιξε το 95%, ενώ μέχρι τώρα υπήρξε αύξηση 18% στον τουρισμό από την Αγγλία και αύξηση 35% από την αγορά της Γερμανίας.

Όσον αφορά τη δημιουργία καζίνο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι στις 18 Δεκεμβρίου κλείνει η διαδικασία για εκδήλωση ενδιαφέροντος και αναμένεται η αδειοδότηση μέχρι τον Αύγουστο- Σεπτέμβριο 2016. Ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυμένοι από το ενδιαφέρον των προσφοροδοτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ