Λευκαρίτης: “Έρχεται βαριά ποινή για ΑΠΟΕΛ, ίσως και τιμωρία της έδρας”

{loadposition ba_textlink}

Ντόμινο εξελίξεων προέκυψε από τη χθεσινή ντροπιαστική μέρα για το ΑΠΟΕΛ λόγω της συμπεριφοράς μερίδας των οπαδών του στον αγώνα του Europa League με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Διεθνές ρεζίλεμα και μια μεγάλη καμπάνα από την ΟΥΕΦΑ, παραιτήσεις μελών του ΔΣ, ακύρωση των εισιτηρίων του ντέρμπι της Δευτέρας με την Ομόνοια και ακύρωση της εκδήλωσης FUN DAY, είναι τα πρώτα επακόλουθα της ψεσινής βραδιάς, κατά την οποία μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ έριχναν κατ` επανάληψη φωτοβολίδες εντός του αγωνιστικού χώρου, προκαλώντας την 15λεπτη διακοπή του αγώνα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκ των αντιπροέδρων της ΟΥΕΦΑ Μάριος Λευκαρίτης, η τιμωρία με την οποία είναι αντιμέτωπο το ΑΠΟΕΛ θα είναι πολύ μεγάλη από τη στιγμή που η ομάδα είναι υπότροπη σε επεισόδια και έχει τιμωρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο αποκλεισμού του ΑΠΟΕΛ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κ. Λευκαρίτης είπε πως είναι ένα ακραίο και απομακρυσμένο σενάριο. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η ποινή που θα επιβληθεί ενδεχομένως να είναι τόσο βαριά που η περίπτωση του αποκλεισμού θα φάνταζε καλύτερη.

Χωρίς να θέλει να πει περισσότερα όσον αφορά το ύψος της τιμωρίας, ο κ. Λευκαρίτης είπε πως είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο με παράλληλη τιμωρία έδρας ή αποκλεισμού κάποιων Θυρών.

Όσον αφορά τα διαδικαστικά, οι εκθέσεις των παρατηρητών και των διαιτητών θα σταλούν στην ΟΥΕΦΑ και θα ετοιμαστούν τα κατηγορητήρια, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε διάστημα 2-3 εβδομάδων.