Μαζικές δωρεές αίματος μετά τις επιθέσεις

{loadposition ba_textlink}

Οι Γάλλοι συρρέουν από την Παρασκευή, σε μία πρωτοφανή κινητοποίηση, στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, αναγκάζοντας σήμερα το εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να καλέσει τους αιμοδότες να μεταθέσουν την προσεχή εβδομάδα τη δωρεά τους.

«Καλούμε τους δωρητές, που είναι πάρα πολλοί να έρθουν να μας δουν, να αναβάλουν τις δωρεές τους», δήλωσε ο δρ Ντζαμέλ Μπενομάρ, διευθυντής της Αιμοδοσίας στην περιοχή του Παρισιού. «Φυσικά, πρέπει να συνεχιστεί η δωρεά αίματος αλλά την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι «δεν τίθεται θέμα να πεταχτεί ληγμένο αίμα».

«Πρέπει να μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτούς (τους αιμοδότες) τους επόμενους δύο μήνες» (χρονικό διάστημα που απαιτείται μεταξύ δύο αιμοδοσιών), πρόσθεσε ο αξιωματούχος ο οποίος στα «28 χρόνια της σταδιοδρομίας του δεν είχε δει ποτέ μια τέτοια κινητοποίηση».

Το Σάββατο, το εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας είχε προβεί σε 8.500 αιμοληψίες (αίμα, αιμοπετάλια και πλάσμα) σε όλη την Γαλλία, εκ των οποίων 2.000 στην περιοχή του Παρισιού. Σήμερα ο αριθμός τους είχε ήδη τετραπλασιαστεί μέχρι το μεσημέρι σε σχέση με μια συνηθισμένη Δευτέρα, σύμφωνα με τον γιατρό.

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, μεταξύ τους δεκάδες πολύ βαριά. Οι επιθέσεις στοίχισαν επίσης τη ζωή 129 ανθρώπων.

Πηγή:newsbeast.gr