Με τα χρώματα της Γαλλίας φωταγωγήθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη στη Λάρνακα

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, δηλαδή το κόκκινο, το άσπρο και το γαλάζιο, φωταγωγήθηκε απόψε στη Λάρνακα η Δημοτική Πινακοθήκη, στην Πλατεία Ευρώπης, με τους Λαρνακείς να επιλέγουν αυτό τον πρωτότυπο τρόπο για να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση τους προς το γαλλικό λαό, ύστερα από τα τρομοκρατικά κτυπήματα στην καρδιά του Παρισιού, την Παρασκευή το βράδυ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο Πρώτος Γραμματέας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Κύπρο Yann Braem, ο Σώζος – Χρίστος Θεοδούλου Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στη Λάρνακα και πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και μετέβη στη Δημοτική Πινακοθήκη για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του προς το γαλλικό λαό.

Ο κόσμος άναψε κεριά στη μνήμη των 129 θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «συγκλονισμένη η ανθρωπότητα και εμείς μαζί παρακολουθούμε πράξεις, ενέργειες απόλυτης και παράλογης βαρβαρότητας του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Η σημερινή σεμνή τελετή έχει να κάνει περισσότερο με το να καταδικάσουμε τέτοιες ενέργειες τρομοκρατικές στη Γαλλία, το Λίβανο, τη Συρία, τη Ρωσία, στις ΗΠΑ και το Λονδίνο».

Σήμερα συνέχισε ο Δήμαρχος Λάρνακας «είμαστε εδώ για να ενώσουμε φωνή συμπαράστασης με τους ανθρώπους στη Γαλλία ενάντια σ’ αυτό που αντιστρατεύεται την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία».

Εξάλλου, ο Πρώτος Γραμματέας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Κύπρο σημείωσε πως «είμαι βαθιά επηρεασμένος από τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι. Εμείς, ολόκληρη η κοινότητα, αλλά και οι Κύπριοι έχουν επηρεαστεί βαθιά από τα τραγικά γεγονότα και αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Εκ μέρους του Πρέσβη της Γαλλίας και ολόκληρου του γαλλικού λαού, συνέχισε “θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο της Λάρνακας και τον κυπριακό λαό που μας έχουν στείλει συλλυπητήρια μηνύματα, αλλά και μηνύματα αλληλεγγύης και φιλίας που καταδεικνύουν τους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, αλλά και τους δεσμούς της αλληλεγγύης, της φιλίας και των κοινών μας αξιών».

Από την πλευρά του ο Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στη Λάρνακα ανέφερε ότι «την Παρασκευή το βράδυ έλαβαν χώρα τρομοκρατικά και ύπουλα κτυπήματα εναντίον του γαλλικού λαού στην καρδιά της Γαλλίας, στο Παρίσι. Τα κτυπήματα αυτά δεν έλαβαν χώρα εν καιρώ πολέμου, αλλά σε περίοδο ειρήνης εναντίον άμαχου πληθυσμού που πήγαινε με τις οικογένειες του είτε να φάει σε εστιατόριο, είτε να παρακολουθήσει ένα κονσέρτο, είτε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».

Πρόσθεσε πως «ο λαός της Κύπρου που γνωρίζει, έχει πάθει, έχει μάθει από τέτοια γεγονότα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια διαμαρτυρία, γι’αυτό και είμαστε αλληλέγγυοι προς τον γαλλικό λαό, ο οποίος φυσικά αναγνωρίζει με τη σειρά του τη δική μας συμπαράσταση».