Μέρκελ: “Αν κλείσουμε τα σύνορα θα έχουμε πολεμικές συμπλοκές στα Βαλκάνια”

{loadposition ba_textlink}

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες πολεμικές συμπλοκές στα Βαλκάνια, σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα, επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε κατά του ενδεχομένου να ξεσπάσουν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων, απ’ όπου περνά η πλειονότητα των προσφύγων που επιθυμεί να φτάσει στη Γερμανία, στην περίπτωση που το Βερολίνο κλείσει τα σύνορά του με την Αυστρία.

Ήδη υπάρχουν εντάσεις σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων «και δεν επιθυμώ να φτάσουμε σε ένοπλες συγκρούσεις εκεί», δήλωσε χθες το βράδυ η Μέρκελ στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Ντάρμστατ.

Πολλοί ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αν η Γερμανία, βασικός προορισμός των προσφύγων, κλείσει τα σύνορά της με την Αυστρία, οι χώρες των Βαλκανίων από τις οποίες περνούν οι πρόσφυγες θα κάνουν το ίδιο.

Ο φράχτης που έχει υψώσει στα σύνορά της η Ουγγαρία έχει αναγκάσει τους πρόσφυγες να περνούν από την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία, εξήγησε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Είναι καθήκον της Γερμανίας ως μεγαλύτερης χώρας της ΕΕ να επιβάλει μια άλλη, αλληλέγγυα λύση στην προσφυγική κρίση, πρόσθεσε. Αυτό θα γίνει βήμα βήμα, εξήγησε.

Πηγή: newsbeast.gr