Μήπως είχε δίκιο ο Τσάβι Ρόκα για τον Βάντερ;

{loadposition ba_textlink}

Πολλοί την είχαν αποδώσει στο… θυμό του για τη φυγή του Βραζιλιάνου, ωστόσο λίγους μήνες μετά ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος!

“Δεν είναι πρόθεσή μου να βρω νέο Βάντερ. Ο Βάντερ είναι μόνο ένας και πιστεύω ότι έπαιξε τόσο καλά, γιατί ήταν μαζί μας. Να είμαστε ειλικρινείς. Ο Βάντερ μας έδωσε πολλά αλλά παίζει όπως παίζει…”, είχε πει ο Τσάβι Ρόκα σε συνέντευξή του μετά το τέλος της περασμένης σεζόν και την αποχώρηση του Βραζιλιάνου άσου.

Σε ερώτηση, αν η πίεση στον ΑΠΟΕΛ θα είναι μεγαλύτερη, ο Καταλανός είχε προσθέσει: “Δεν είναι μόνο η πίεση. Είναι γενικά ο τρόπος που παίζουμε. Με τα «φτερά» που θέλαμε να παίρνει την μπάλα. Ήταν καλό γι’ αυτόν κατά την άποψη μου”.

Η άποψη που είχε εκφράσει ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, λίγες μέρες μετά τη μετακίνηση του Βάντερ από την ομάδα της Λάρνακας στον ΑΠΟΕΛ, είχε ξαφνιάσει. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν πως το είπε πάνω στο “θυμό” του για την πίεση που έβαλε ο Βάντερ στην ΑΕΚ για να γίνει η μεταγραφή.

Λίγους μόλις μήνες μετά ο Βάντερ βρίσκεται στο στόχαστρο μέρους της “γαλαζοκίτρινης” εξέδρας, ενώ πλέον έχει χάσει και τη σταθερή θέση του στην ενδεκάδα: έχει αγωνιστεί στα 8 από τα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά μόνο στα 5 ήταν βασικός. Αντίθετα στην Ευρώπη έχει καταγράψει 8 συμμετοχές (από τα 10 συνολικά ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ), τις 7 ως βασικός.

Στο ντέρμπι με την Ανόρθωση -όπου ήταν βασικός κυρίως λόγω των απουσιών- πρόσθεσε μία ακόμη αναιμική εμφάνιση και είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη γκρίνια του κόσμου. Από τη μία η “φλυαρία” του στην επίθεση, από την άλλη η “απουσία” του από τα ανασταλτικά του καθήκοντα (σ.σ.: πολλοί πιστεύουν ότι από την αδυναμία του να μαρκάρει προέρχονται αρκετά από τα προβλήματα αριστερά, αν και μόνο ο Αντωνιάδης ακούει τα εξ’ εμάξης γι’ αυτά), όλα αυτά έχουν φέρει τον Βάντερ σε δύσκολη θέση, αφού μέχρι τώρα δεν έχει δικαιολογήσει το ντόρο της μεταγραφής του και το ποσό που διέθεσε ο ΑΠΟΕΛ για να τον αποκτήσει από την ΑΕΚ.

Προς το παρόν ο Βραζιλιάνος άσος δικαιώνει τον Τσάβι Ρόκα που έλεγε πως ο Βάντερ αναδείχτηκε λόγω και μέσω της ΑΕΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορεί να αναδεικνύεται εξίσου σε όλες τις ομάδες. Θα συνεχίσει να τον δικαιώνει;