Μικρή άνοδος στο Δείκτη Ευημερίας για την Κύπρο

Βελτιώθηκε κατά μία βαθμίδα η θέση της Κύπρου στο Δείκτη Ευημερίας για το 2015.

Στην 39η θέση βρέθηκε η Κύπρος στην κατάταξη του Δείκτη Ευημερίας για το 2015, Ινστιτούτου Legatum με έδρα το Λονδίνο. Η χώρα είχε βρεθεί στη χαμηλή θέση ρεκόρ με νούμερο 40 το 2014, ενώ μόλις δύο χρόνια νωρίτερα, το 2012, βρισκόταν στην 30ηβ θέση!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου ο Δείκτης «αναδεικνύει τη Νορβηγία ως την πιο ευημερούσα χώρα στον κόσμο ενώ η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον σχετικό πίνακα κατάταξης».

Στο σύνολο των δεικτών που λαμβάνονται υπόψη για την κατάταξη των 142 χωρών που περιλαμβάνει η λίστα, η Κύπρος σημείωσε μικρή πτώση και στην Επιχειρηματικότητα, τη Διακυβέρνηση, την Παιδεία, την Υγεία και το Κοινωνικό Κεφάλαιο. Αξιόλογη βελτίωση παρατηρήθηκε όπως στην Ασφάλεια και την Προστασία όπως και την Προσωπική Ελευθερία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το 58.4% των κατοίκων πιστεύει ότι η χώρα αποτελεί ένα καλό μέρος για να ζει ένας μετανάστης, το 10.3% του ανθρωπίνου δυναμικού της χώρας πιστεύει ότι είναι τώρα η καλύτερη στιγμή να αναζητήσει εργασία, το 76% πιστεύει ότι η κυβερνητική διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη και το 77% δηλώνει πως μπορεί να βασιστεί σε άλλους σε περιόδους ανάγκης.