Νέα αναβολή στην υπόθεση ΣΑΠΑ

{loadposition ba_textlink}

Νέα αναβολή δόθηκε εκ νέου σήμερα από το Κακουργιοδικείο Πάφου στην υπόθεση ΣΑΠΑ μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Δρ. Ευστάθιου Ευσταθίου.

Ο Ευσταθίου είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την καρδία και αυτός ήταν ο λόγος της προηγούμενης αναβολής.

Ο λόγος που ζητήθηκε εκ νέου αναβολή είναι επειδή στο ενδιάμεσο και ενώ ανέρρωνε ο Δρ. Ευσταθίου είχε ένα μικρό ατύχημα από πτώση.

Στις εξετάσεις που υποβλήθηκε εκ νέου διαφάνηκε ότι χρειάζεται να γίνει άμεση τοποθέτηση ενδοκαρδιακού απινιδωτή αφού όπως διαφάνηκε παρουσίασε υπερτηριακή ταχυκαρδία.

Ο συνήγορος του Δρ. Ευσταθίου, δικηγόρος Σάββας Αγγελίδης ανέφερε μάλιστα ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία από τους θεράποντες του ιατρούς για την επέμβαση που θα γίνει.

Παρουσίασε επίσης σχετικά ιατρικά πιστοποιητικά που βεβαιώνουν τα λεγόμενα του, ενώ λόγω της κατάστασης του υπάρχει άμεση απειλή της ζωής του.

Η Εισαγγελική Αρχή η οποία εκπροσωπείται από τους Α’ Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου ζήτησαν χρόνο για να ενημερωθούν για τα ιατρικά πιστοποιητικά που τους προσκόμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δρ . Ευσταθίου, αφού στο διάλειμμα που μεσολάβησε δεν κατέστη δυνατό να έρθουν σε επικοινωνία με κάποιον από τους ιατρούς της Καρδιολογικής κλινικής του ΓΝ Λευκωσίας, αφού όλοι οι καρδιολόγοι ήταν επισκεπτήριο στους θαλάμους.

Ο κ. Κέκκος εισηγήθηκε την αναβολή της υπόθεσης μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και όπως αυτός ο χρόνος που δοθεί να χρησιμοποιηθεί προς εκμετάλλευση προκειμένου να προωθηθούν στο δικαστήριο τα παραδεκτά γεγονότα.

Εξάλλου ο συνήγορος υπεράσπισης του βουλευτή Φειδία Σαρίκα , δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης ανέφερε στο δικαστήριο πως θα πρέπει να εξεταστούν τρία ενδεχόμενα είτε η διαδικασία να αναβληθεί εξ ολοκλήρου, είτε να διαχωριστεί ο κατηγορούμενος που ασθενεί από τους υπόλοιπους ή να διαχωριστεί ο πελάτης του.

Το δικαστήριο μετά από αυτήν την εξέλιξη όρισε την υπόθεση εκ νέου για τις 26 και 27 Νοεμβρίου στις 09:30 το πρωί και ακολούθως τις δυο πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ ανέφερε πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του 3ου κατηγορούμενου Δρ. Ευστάθιου Ευσταθίου , και όπως την έχει σκιαγραφήσει ο συνήγορος του, ότι δηλαδή χρειάζεται ο πελάτης του τη χρήση απινιδωτή, θα δοθεί επιπρόσθετος χρόνος.

Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για την εξέλιξη που λαμβάνει η διαδικασία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματα τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

Το Κακουργιοδικείο απαρτίζουν οι Π.Ε.Δ. Α. Δαυίδ, Α.Ε.Δ. Δ.Ι.Κίτσιος, και Ε.Δ. ο Κ. Σατολιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ