Νέο “χτύπημα” από τον Τραμπ: Τάχθηκε υπέρ του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού

Υπέρ της επαναφοράς του εικονικού πνιγμού (waterboarding), ανακριτικής μεθόδου που ισοδυναμεί με βασανιστήρια, τάχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός μεγιστάνας, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα επαναφέρει «οπωσδήποτε» τον εικονικό πνιγμό, νομιμοποιώντας την χρήση του ως ανακριτική μέθοδο, καθώς εκτιμά ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάνει πολύ χειρότερα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «This Week» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Πιστεύω ότι η εξομοίωση του πνιγμού είναι κάτι το αμελητέο σε σύγκριση με όσα μας αναγκάζουν να υποφέρουμε», είπε ο Τραμπ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ, Αμερικανού δημοσιογράφου που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014.

Παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις του, η δημοτικότητα του Τραμπ παραμένει στα ύψη. Δημοσκόπηση την οποία διενήργησαν οι Washington Post και το ABC και δημοσιεύτηκε την Κυριακή (22/11) του δίνει άνετο προβάδισμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 32% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έναντι 22% που συγκεντρώνει ο Μπεν Κάρσον. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο με ποσοστό 11%.

Πηγή: news247.gr