Νέος τρόπος υπερηχογραφίας βοηθά στον εντοπισμό του καρκίνου του μαστού

{loadposition ba_textlink}

Ο Δρ. Brigitte Wilczek, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του στο Νοσοκομείο St. Göran στη Στοκχόλμη διεξήγαγε μελέτη σε 1.675 γυναίκες με στόχο την ανάλυση της αποτελεσματικότητας του συνδυασμού μιας εξέτασης ABUS με τυπική μαστογραφία, διαπίστωσε ότι το ABUS είναι μια μη επεμβατική εξέταση που εξαλείφει τις όποιες διακυμάνσεις που προκύπτουν μεταξύ των χειριστών με τη βελτιωμένη τυποποίηση της τεχνική.

Σύμφωνα με τον Δρ. Wilczek, «Μια ασθενής που συμμετείχε στη μελέτη ήταν γυναίκα ηλικίας άνω των 60 ετών με πυκνότητα μαστού άνω του 50%.
Τα αποτελέσματα της μαστογραφίας ήταν φυσιολογικά, αλλά στη τρισδιάστατη εξέταση ABUS εντοπίστηκε όγκος στο άνω-έξω τεταρτημόριο του αριστερού μαστού. Το ABUS είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον προσυμπτωματικό έλεγχο γυναικών με πυκνό μαστό και για την αξιολόγηση της θεραπείας».

Ο Δρ. László Tabar ομότιμος καθηγητής Ακτινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Uppsala επεσήμανε ότι «Ο πυκνός μαστικός ιστός δυσκολεύει την ανίχνευση παθολογικών αλλοιώσεων, όταν το μέγεθός τους είναι ακόμη πολύ μικρό.

Ως εκ τούτου, μπορούν να εξηγηθούν πολλές μη έγκαιρες διαγνώσεις, καθώς και η εμφάνιση καρκίνου στο μεσοδιάστημα του ελέγχου. Με το ABUS έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους ασθενείς μας μια μέθοδο ελέγχου που εντοπίζει τον καρκίνο, ο οποίος δεν μπορεί να ανιχνευτεί σε πυκνούς ιστούς, καθώς και μέσω μαστογραφίας».

Το Invenia™ ABUS είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βασίζεται στον υπέρηχο, το οποίο βοηθά τους ιατρούς να εντοπίζουν τον καρκίνο που δεν ανιχνεύεται μέσω μαστογραφίας λόγω του πυκνού μαστικού ιστού, ενώ έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη μιας γρήγορης και αποτελεσματικής ροής εργασίας.

Προσφέρει αυτόματη ογκομετρική απεικόνιση μέσω υπερήχου, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης των εικόνων για τον έλεγχο και την ανάλυση αυτών με στόχο τη διευκόλυνση της διάγνωσης.

Η τεχνολογία είναι μια εύκολη, μη ιονίζουσα και μη επεμβατική εναλλακτική επιλογή σε άλλες επικουρικές μεθόδους για την εξέταση γυναικών με πυκνό μαστικό ιστό, με ογκομετρική λήψη ολόκληρου του μαστικού ιστού σε διάστημα μόλις 15 λεπτών.

Οι νέες καινοτόμες τεχνολογίες, όπως ο μορφοτροπέας υψηλών συχνοτήτων ανάστροφης πόλωσης Curve™ ή η τεχνολογία υπερήχων με χρήση λογισμικού, παρέχουν τη βάση για την επίτευξη μιας άριστης ποιότητας εικόνων. Το λογισμικό ελέγχου Invenia™ ABUS απεικονίζει δισδιάστατο όγκο σε κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα διαχείρισης με στεφανιαίες τομές 2 mm από την επιφάνεια του δέρματος έως το θωρακικό τοίχωμα.

Μια πρόσφατη μελέτη κατέδειξε τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανάλυσης εντός περίπου 3 λεπτών και, σε αντίθεση με τους μη αυτόματους υπερήχους, έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους ασθενείς.

Πηγή: naftemporiki.gr