Ο αγρότης νίντζα και η επίθεση στα ΜΑΤ (vid)

 

{loadposition ba_textlink}

Η διαδήλωση των αγροτών το μεσημέρι της Τετάρτης σημαδεύτηκε από επεισόδια και από συγκρούσεις με την αστυνομία, μετά την άρνηση των αρχών να επιτρέψουν στους διαδηλωτές να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ ενώ οι αγρότες επιτέθηκαν από τη δική τους μεριά με πορτοκάλια και γκλίτσες.

Μια μικρή ομάδα αγροτών προσπάθησε να εισέλθει στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο ενώ από το παναγροτικό συλλαλητήριο εκδιώχθηκαν οι Λαφαζάνης και Στρατούλης της ΛΑ.Ε.

Ένα από τα περιστατικά που ξεχώρισε, ήταν η επίθεση του “αγρότη-νίντζα” σε άνδρες της αστυνομίας που κατέγραψε σε βίντεο του ο ΣΚΑΙ:

Τα αιτήματα

Με βάση το πλαίσιο αιτηµάτων που διαµόρφωσε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, οι αγρότες λένε όχι σε “άλλα φορολογικά βάρη που θα έχουν σαν συνέπεια την διάλυση του αγροτικού παραγωγικού ιστού της χώρας”, ενώ σε σχέση µε την ασφάλισή τους, τονίζουν πως:

“Η τελευταία ασφαλιστική µεταρρύθµιση µας θέλει εκτός του ασφαλιστικού µας Οργανισµού, µε ότι αυτό συνεπάγεται για τον επαγγελµατικό µας προσδιορισµό την φορολογική και ασφαλιστική µας αντιµετώπιση. Ο ΟΓΑ δηµιουργήθηκε για να καλύπτει ασφαλιστικά τους αγρότες και µόνο. Με την λειτουργία του απέδειξε ότι µπορεί να είναι ο φορέας της πλήρους κάλυψης του αγροτικού πληθυσµού και µε τον εκσυγχρονισµό του θα µπορέσει να παραµείνει χωρίς άλλες επιβαρύνσεις για τους αγρότες – ασφαλισµένους”.

Στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης συμμετείχαν πάνω από 8.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.