Ο Αμπααούντ είχε ανακριθεί από τη γερμανική αστυνομία στις αρχές του 2014

{loadposition ba_textlink}

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού είχε ανακριθεί από τη γερμανική αστυνομία σε ένα αεροδρόμιο στις αρχές του 2014, πριν επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε σήμερα το περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο 28χρονος Βέλγος που σκοτώθηκε την Τετάρτη σε επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, είχε δηλώσει στη γερμανική αστυνομία ότι ήθελε να επισκεφθεί συγγενείς και φίλους του στην Τουρκία και ότι κατόπιν θα επέστρεφε στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το Spiegel, η ανάκριση του έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2014.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το δημοσίευμα.

Σε ένα διαδικτυακό, αγγλόφωνο περιοδικό που εκδίδεται από το Ισλαμικό Κράτος ο Αμπααούντ είχε καυχηθεί για την “ευκολία” με την οποία μετακινείται από τη Συρία στο Βέλγιο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η πληροφορία του περιοδικού Spiegel ότι ο Αμπααούντ είχε περάσει από την Αυστρία στη Γερμανία στις 9 Σεπτεμβρίου φέτος ήταν λανθασμένη. Ενας εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι ο άνθρωπος που πέρασε τα σύνορα μαζί με άλλους δύο ύποπτους ήταν ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείται σήμερα για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Πηγή: KYΠΕ