Ο δήμαρχος Λέσβου παράτησε Τσίπρα και Σουλτς και βούτηξε να σώσει πρόσφυγες

{loadposition ba_textlink}

Σε μία κίνηση υψηλής σημειολογίας για την αυταπάρνηση και την αλληλεγγύη με την οποία αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες η Μυτιλήνη προχώρησε ο δήμαρχος του νησιού, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Σπύρος Γαληνός, σύμφωνα με το τοπικό emprosnet.gr, ενώ ακολουθούσε την αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που επισκέπτονται την Μυτιλήνη και πήγαιναν στο κέντρο καταγραφής προσφύγων στη Μόρια, εντόπισε δύο ναυαγούς να ζητούν βοήθεια, στο ύψος της Βαρειάς.

Αμέσως, σταμάτησε το αυτοκίνητο, γδύθηκε κι έπεσε στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα δόθηκε σήμα στο Λιμενικό να σπεύσει στο σημείο όπου είχαν ναυαγήσει δύο πρόσφυγες, οι οποίοι περισυνελέγησαν ασφαλείς τελικά από ψαράδες.

«Ο δήμαρχος που έμεινε με το φανελάκι και ως γνωστόν είναι δεινός κολυμβητής και πρώην πρωταθλητής στο πόλο, όχι μόνο δεν ακολούθησε την επίσκεψη των δύο ηγετών στη Μόρια, αλλά παρέμεινε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη στο σημείο μέχρι να βεβαιωθεί ότι η υγεία των ναυαγών προσφύγων είναι εντάξει και αναμένεται τώρα με άλλα ρούχα να υποδεχτεί τους Τσίπρα και Σουλτς στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Πηγή: newsbeast.gr