Ο Ομπάμα συγκαλεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

{loadposition ba_textlink}

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να συγκαλέσει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας «για να εξετάσει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι» πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγνκτον για να μεταβεί στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Τουρκία, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να αναχωρήσει αεροπορικώς νωρίς σήμερα το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον) για τη σύνοδο της G20. Οι ηγέτες των προηγμένων και των αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη θα συνεδριάσουν από αύριο στην Αττάλεια.

Στο μεταξύ, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι ΗΠΑ «δεσμεύονται να βοηθήσουν τη Γαλλία με κάθε τρόπο» και πως οι δύο χώρες θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι εργάζεται αδιάκοπα για να εντοπίσει τους Αμερικανούς που πιθανόν να επλήγησαν από τους τρομοκράτες και διευκρίνισε πως πολλοί Αμερικανοί είναι μεταξύ των τραυματιών.

«Γνωρίζουμε ότι Αμερικανοί τραυματίσθηκαν και τους προσφέρουμε κάθε δυνατή προξενική βοήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς πόσοι Αμερικανοί έχουν τραυματισθεί.

Πηγή: newsbeast.gr