Ο Παπαδόπουλος, τα εκατομμύρια και οι 26 ημέρες

ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση Γιάννη Παπαδόπουλου. Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, εκδότης της εφημερίδας Πολίτης, οφείλει στο Τ.Ε.Π, το ποσό των 7 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο αποτελεί προϊόν επαγγελματικής συναλλαγής του οφειλέτη πριν 12 χρόνια.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία όταν παρέλθουν 12 χρόνια από την ημερομηνία που θα έπρεπε να πληρωθεί το οφειλόμενο ποσό και δεν γίνει καμιά πληρωμή, εσκεμμένα ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, η οφειλή παραγράφεται. Τα 12 χρόνια λήγουν την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Ως εκ τούτου, από σήμερα μέχρι το τέλος του έτους απομένουν, αφαιρουμένων σαββατοκύριακων και αργιών, 26 εργάσιμες ημέρες.

Μετά από αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την έκβαση της όλης υπόθεσης, επικοινωνήσαμε με την κ. Μαρία Ποταμίτου. Επαρχιακή Διευθύντρια του Τ.Ε.Π. Λευκωσίας, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι, ο φάκελος του κ. Παπαδόπουλου, στάλθηκε και βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στα χέρια του Διευθυντή του Τ.Ε.Π. κ. Γιαννάκη Λαζάρου.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις τόσο του κ. Λαζάρου, όσο και του Γενικού Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για μηδενική ανοχή, κανένα φως στην άκρη του τούνελ δεν φαίνεται.

Τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά, οι μεγαλοοφειλέτες φαίνεται να καλύπτονται από το κατεστημένο και τα εμπλεκόμενα συμφέροντα, την ίδια στιγμή που ο κύπριος φορολογούμενος κυνηγιέται δικαστικά για αμελητέα ποσά.

Η «24» κατέχει αναλυτικά, όλα τα οφειλόμενα ποσά του κ. Παπαδόπουλου προς το Τ.Ε.Π από το 1999 μέχρι σήμερα. Ποσά για τα οποία δεν έγινε καμιά πληρωμή. Επιπλέον τόκων…

Η έρευνα της «24» θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες με στοιχεία και ντοκουμέντα.

* Διαβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” εδώ!