Ο Αlpha θα αρχίσει να εκπέμπει αρχές του 2016

{loadposition ba_textlink}

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να παραχωρήσει άδεια λειτουργίας σε ένα νέο τηλεοπτικό κανάλι, το Alpha, που είναι «αδελφάκι» του ομώνυμου καναλιού που ήδη εκπέμπει στην Ελλάδα.

Το νέο κανάλι αναμένεται να αρχίσει να εκπέμπει αρχές του 2016. Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε, θα προχωρήσει στην πρόσληψη 60 και πλέον ατόμων που θα το στελεχώσουν και θα εργαστούν για την ετοιμασία των κυπριακών παραγωγών του.

Το κύριο πρόγραμμα του καναλιού θα αποτελούν εκπομπές του Alpha Ελλάδας που δεν είναι άγνωστες στον Κύπριο τηλεθεατή, αφού ήδη προβάλλονται μέσω του Sigma. Το συμβόλαιο συνεργασίας του Alpha Ελλάδας με το Sigma λήγει τέλος του 2015.

Την είδηση ότι δόθηκε άδεια στο νέο κανάλι επιβεβαίωσε χθες στον «Φιλελεύθερο» ο εκτελεστικός πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου Ανδρέας Πετρίδης. «Θέλω να υπογραμμίσω το γεγονός ότι προβλέπεται η δημιουργία 60 νέων θέσεων εργασίας σε έναν τομέα ο οποίος έχει πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση», είπε.

Καθήκοντα γενικού διευθυντή αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Γιώργος Τσαλακός. «Υποσχόμαστε ότι ο Κύπριος τηλεθεατής θα έχει πολύ σύντομα μια πολύ καλή τηλεοπτική επιλογή», ανέφερε στον «Φιλελεύθερο».

Πηγή: Φιλελεύθερος