Κληρίδης: “Να ερευνηθεί ενδεχόμενη ανθρωποκτονία στο θανατηφόρο Λεμεσού”

{loadposition ba_textlink}

Οδηγίες για διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης του ποινικού αδικήματος της ανθρωποκτονίας θα δώσει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης για την υπόθεση του δυστυχήματος στη Λεμεσό που προκάλεσε το θάνατο 25χρονου τα ξημερώματα της Παρασκευή, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ.

Σε επικοινωνία που είχε με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι είναι τόσο ακραία τα γεγονότα γύρω από το τροχαίο που ο ίδιος αποφάσισε να δώσει οδηγίες όπως διερευνηθεί η διάπραξη του ποινικού αδικήματος της ανθρωποκτονίας. Αδίκημα, το οποίο επισύρει μέχρι και ποινή δια βίου φυλάκισης.

Ο 48χρονος τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής προκάλεσε το θάνατο του 25χρονου Στέφανου Γεωργίου από το Κολόσσι, όταν το αυτοκίνητο τύπου τζιπ που οδηγούσε καρφώθηκε βίαια στο πίσω μέρος του οχήματος του άτυχου νεαρού, ο οποίος ανέμενε τον πράσινο σηματοδότη στα φώτα τροχαία του Εναερίου, για να συνεχίσει την πορεία του.

Βρισκόταν σε ισχύ απόφαση δικαστηρίου για εξάμηνη στέρηση της άδειας οδήγησης του 48χρονου, σε σχέση με άλλη υπόθεση οδήγησης με μεγάλη ταχύτητα και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή είναι η πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, άρνηση παροχής δείγματος εκπνοής για προκαταρκτικό έλεγχο αλκοτέστ, πλαστοπροσωπία, επίθεση και πρόκληση ανησυχίας, οδήγηση με στερημένη άδεια οδηγού από το Δικαστήριο και παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου.