Οι Κύπριοι χτυπάνε τις γυναίκες τους

Τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών καταγράφονται και στην Κύπρο όπου σύμφωνα με στατιστικές της Αστυνομίας, υπάρχει μια αυξητική τάση όσον αφορά αναφορές περιστατικών βίας στην οικογένεια από 833 το 2010 σε 884 το 2014, αναφέρει σε μήνυμά του ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.

«Η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με τεράστιες διαστάσεις και αυξητικές τάσεις. Η πιο συχνή μορφή βίας προέρχεται από τον ερωτικό σύντροφο. Μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα ξυλοκοπηθεί, θα βιασθεί ή με κάποιο άλλο τρόπο θα κακοποιηθεί από τον σύντροφό της, ενώ μία στις πέντε γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού» αναφέρει ο Επίτροπος.

Σημειώνει δε πως αν και τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών είναι πολλαπλά, λίγες είναι οι γυναίκες που τολμούν να σπάσουν τη σιωπή τους και να ζητήσουν βοήθεια. Συγκεκριμένα, το 55%-95% των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας δεν καταγγέλλουν το πρόβλημα.

Η στήριξη των γυναικών που πέφτουν θύματα βίας πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα κάθε κοινωνίας και να προσφέρεται σε αυτές κάθε είδους στήριξη, επισημαίνει ο Επίτροπος.

Πηγή: KYΠΕ