Οι Βρετανοί αποχωρούν από την Αίγυπτο μέσω Κύπρου

Δύο βρετανικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αναχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής για το Σαρμ ελ Σέιχ, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προσπάθειες για απομάκρυνση βρετανών υπηκόων από το αιγυπτιακό θέρετρο.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Επικοινωνίας των κυπριακών αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε ότι «αναχώρησαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, άλλα δυο άδεια βρετανικά αεροσκάφη με προορισμό το Σαρμ ελ Σέιχ. Τα δύο αεροσκάφη συμμετέχουν στην προσπάθεια απομάκρυνσης βρετανών υπηκόων από το αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο».

Μέχρι στιγμής, συνέχισε ο κ. Ασπρής «ο συνολικός αριθμός αεροσκαφών που μετέβησαν στο Σαρμ ελ Σέιχ μέσω Κύπρου, συμμετέχοντας στις προσπάθειες επαναπατρισμού Βρετανών υπηκόων, ανήλθε στα τέσσερα».

Σημείωσε ακόμα ότι «άλλο ένα αεροσκάφος το οποίο τελεί εν αναμονή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου για τον ίδιο σκοπό, αναμένεται εκτός απροόπτου, να αναχωρήσει για το Σαρμ ελ Σέιχ, αύριο».

Έκρηξη βόμβας έριξε το Ρωσικό αεροσκάφος

Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο είναι “κατά 90% σίγουροι” ότι ο θόρυβος που ακούγεται το τελευταίο δευτερόλεπτο των καταγραφών του ενός μαύρου κουτιού (του Καταγραφέα Συνομιλιών του Πιλοτηρίου) οφείλεται στην έκρηξη βόμβας, δήλωσε σήμερα αποκλειστικά στο Ρόιτερς ένα μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων.

“Οι μέχρι τώρα ενδείξεις και η ανάλυση του ήχου (που έχει καταγράψει το μαύρο κουτί) υποδηλώνουν ότι πρόκειται για βόμβα”, δήλωσε το μέλος της αιγυπτιακής ομάδας εμπειρογνωμόνων που ζήτησε να μην κατονομαστεί. “Είμαστε 90% πεπεισμένοι ότι πρόκειται για βόμβα”.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το υπόλοιπο 10%, ο ίδιος είπε: “Δεν μπορώ να το συζητήσω επί του παρόντος”.