Ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του Άλκη Πιερίδη

{loadposition ba_textlink}

Ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του λειτουργού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Άλκη Πιερίδη και άρχισε η εξέταση της λειτουργού της Κεντρικής Τράπεζας Αργυρώς Προκοπίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία στο πλαίσιο της υπόθεσης κατά της Τράπεζας Κύπρου ως νομικού προσώπου, και άλλων πέντε πρώην διευθυντικών στελεχών της.

Κατά την αντεξέτασή του, ο κ. Πιερίδης επέμενε και πάλι στη θέση ότι η Τράπεζα Κύπρου έπρεπε να είχε ανακοινώσει αυξημένες προβλέψεις για το κεφαλαιακό της έλλειμμα στα μέσα Ιουνίου και διαφώνησε με τις υποβολές του κ. Στεφάνου ότι η όποια απόφαση για τέτοιου είδους ανακοίνωσε θα «σκότωνε», κατά τον ίδιο, την όποια διαπραγμάτευση για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ήταν καλά γνωστό ότι η Τράπεζα Κύπρου ήταν undercapatilised (είχε ανεπάρκεια ιδίων κεφαλαίων), ανέφερε, προσθέτοντας ότι άρα «δεν μπορεί να αναιρείται η οποιαδήποτε υποχρέωση ανακοίνωσης επειδή μπορεί ενδεχομένως να δημιουργήσει το Α ή το Β πρόβλημα». Δεν αναιρείται με κανένα τρόπο η υποχρέωση που υπήρχε στη δεδομένη στιγμή να εκδοθεί η ανακοίνωση, πρόσθεσε.

 

Οι επόμενες δικάσιμοι

Η κυρίως εξέταση της κ. Προκοπίου από την Πολίνα Ευθυβούλου αναμένεται να γίνει, μεθαύριο Παρασκευή, στις 08:30. Λόγω των υποχρεώσεων της μάρτυρα με την Τρόικα η διαδικασία θα διακοπεί στις 10:15 και θα συνεχιστεί στις 12:00 με την αντεξέταση της λειτουργού της Κεντρικής Τράπεζας από τον δικηγόρο της Τράπεζας Κύπρου Πόλυ Πολυβίου.

Δόθηκαν επίσης ως δικάσιμοι η Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 09:00, καθώς και η Τρίτη 24 Νοεμβρίου και η Τετάρτη 25 Νοεμβρίου επίσης στις 09:00.