Ομήρου: “Αγώνας αρχών ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας”

{loadposition ba_textlink}

Τον συγκλονισμό και τη βαθιά θλίψη των βουλευτών για τον τραγικό απολογισμό των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου 2015, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Λ. Ομήρου, ενώ τηρήθηκε και μονόλεπτη σιγή στην μνήμη των θυμάτων.

Σε αναφορά του στην σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας,, ο κ. Ομήρου, είπε πως “το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το σκότος του μίσους κτύπησε ξανά στην Πόλη του Φωτός, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστο 129 ανθρώπων, κυρίως νέων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, εκ των οποίων κάποιοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανθρωπόμορφα τέρατα, κυριευμένα από αλλοφροσύνη και βαρβαρότητα, στόχευσαν και πάλι την καρδιά της Ευρώπης, πλήττοντας βάναυσα τις αξίες του Ανθρωπισμού και του Διαφωτισμού και το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη στη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια”, πρόσθεσε.

Ο κοινός αγώνας κατά της τρομοκρατίας, σημείωσε, δεν είναι πολιτισμικός γιατί, όπως εύστοχα ανέφερε ο Πρόεδρος Oλάντ στην ιστορική, κοινή συνεδρία Εθνοσυνέλευσης και Γερουσίας, οι τζιχαντιστές δεν εκπροσωπούν κανένα πολιτισμό – είναι αγώνας αρχών, ένας ακόμα αγώνας στην παγκόσμια ιστορία, για προάσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που δυστυχώς δεν απολαμβάνουν όλοι οι λαοί.

“Η παγκοσμιοποίηση της μισαλλοδοξίας και η διάδοση της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών επιβάλλει εγρήγορση και ενότητα. Η απάντηση μας πρέπει να είναι ανάλογη του μεγέθους της πρωτοφανούς αυτής απειλής. Η στρατιωτική επιλογή, αν και αναγκαία υπό τις περιστάσεις, δεν επαρκεί από μόνη της για εκρίζωση του κακού. Ο φαύλος κύκλος της βίας θα παρατείνεται ενόσω ελλείπει η αναγκαία βούληση για αποτελεσματική αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων, που εκτρέφουν την τρομοκρατία. Οι εικόνες των χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων, που κατακλύζουν την Ευρώπη και των σορών εκατοντάδων άλλων, που ξεβράζονται στις ακτές της Μεσογείου, θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν της συνείδησή μας, ενόσω δεν εκλείπουν οι λόγοι φυγής τους”, πρόσθεσε.

Δεν είναι, όμως, σημείωσε, ώρα του φόβου και του πανικού – είναι ώρα ανάληψης ευθυνών, ώρα ενότητας και αλληλεγγύης, πολιτικής σύνεσης και συναίνεσης για τερματισμό της αιματοχυσίας και επικράτηση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στον κόσμο.

Στην παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας Zαν Λυκ Φλοράν, είπε ο κ. Ομήρου, καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη τα ειδεχθή εγκλήματα εναντίον της Γαλλίας και στεκόμαστε στο πλευρό του φίλου Γαλλικού λαού, απευθύνοντας του μήνυμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αγωνιστικότητας.

“Οι σκέψεις μας στρέφονται ιδιαίτερα προς εκείνους που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους. Εκφράζω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους οικείους τους και σας καλώ να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους”, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ